Διήμερη επίσκεψη του Προέδρου του ΟΚΑΝΑ στη Θεσσαλονίκη

Πρόεδρος ΟΚΑΝΑ

Επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε την Πέμπτη και Παρασκευή, 24 και 25 Απριλίου, για πρώτη φορά ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Μιχάλης Κατρίνης, προκειμένου να παραστεί στην τελετή αποφοίτησης των ωφελουμένων που ολοκλήρωσαν δράσεις κατάρτισης αλλά και να ενημερωθεί για τις υπηρεσίες και τις δράσεις που υλοποιεί ο Οργανισμός στην πόλη. Κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης πραγματοποιήθηκε συνάντηση του κου Κατρίνη και με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Ειδικότερα, την Πέμπτη το απόγευμα συναντήθηκε ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης προκειμένου να διερευνήσουν τις δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας ΟΚΑΝΑ και Δήμου Θεσσαλονίκης και την υλοποίηση νέων από κοινού δράσεων. Στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης της συνεργασίας εξετάστηκε και η δυνατότητα παραχώρησης χώρων από το Δήμο Θεσσαλονίκης προκειμένου να στεγαστούν νέες υπηρεσίες του ΟΚΑΝΑ.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος παρέστη στην απονομή βεβαιώσεων παρακολούθησης των ωφελούμενων (πρώην χρηστών ουσιών) των τεσσάρων πρώτων Σχεδίων Κατάρτισης που υλοποιήθηκαν στο παράρτημα του ΕΚΚΕΕ του ΟΚΑΝΑ στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της εγκεκριμένης Πράξης ΤΟΠΕΚΟ με τίτλο: «ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ ΠΡΩΗΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ», ΑΣ ΣΧΕΔίΑ, της οποίας Δικαιούχος και Συντονιστής είναι ο ΟΚΑΝΑ. Οι στόχοι των δράσεων της ΑΣ ΣΧΕΔίΑ αφορούν στην πλήρη κοινωνική και επαγγελματική ενσωμάτωση των πρώην χρηστών ουσιών μέσα από τη δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, ατομικών επιχειρήσεων και την ένταξη ατόμων της συγκεκριμένης ειδικής κοινωνικής ομάδας στην αγορά εργασίας. Η απονομή των βεβαιώσεων έγινε σε 59 από τους 130 ωφελούμενους των Θεραπευτικών Προγραμμάτων της πόλης (ΟΚΑΝΑ, ΙΑΝΟΣ και ΑΡΓΩ), που συμμετείχαν στα προγράμματα κατάρτισης.

Μετά την τελετή αποφοίτησης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του κου Μ. Κατρίνη στο Υπνωτήριο Αστέγων του Δήμου Θεσσαλονίκης (σε συνεργασία με την ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ), στο οποίο εξειδικευμένα στελέχη του ΟΚΑΝΑ προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Την Παρασκευή το πρωί ο κος Κατρίνης συναντήθηκε με Υπευθύνους Μονάδων Υποκατάστασης και άλλων δομών του ΟΚΑΝΑ καθώς και με εκπροσώπους των Κέντρων Πρόληψης της Θεσσαλονίκης. Η παραμονή στη συμπρωτεύουσα ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη του κου Κατρίνη στις Θεραπευτικές Μονάδες Υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ στα Νοσοκομεία ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ και ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.